Teljes mértékben ESG-kompatibilis irodaportfóliót építene az S IMMO Magyarország

Office Retail
június 7, 2022

A közelmúltban az S IMMO Magyarország jelentős erőfeszítéseket tett egy teljes mértékben ESG-kompatibilis irodaportfólió kialakítása érdekében – Budapesten ezt a munkát nagyszabású ingatlanvásárlással és ambiciózus zöldenergia-kezdeményezéssel indították.

Blue Cube - S IMMO

„Az ESG-megfelelés az elkövetkező évek egyik kulcsfontosságú témája. Egyre nagyobb súlya lesz az olyan befektetések mérlegelésének és megvalósításának, amelyek biztosítják a fenntarthatóságot és csökkentik az épületek és a vállalatok ökológiai lábnyomát. Lassan, de biztosan a magyar kereskedelmi ingatlanpiac minden szereplője rákényszerül majd, hogy az EU zöld előírásainak megfelelő szintre emelje épületeit. – emelte ki Barabás Géza, az S IMMO Magyarország igazgatója.

Az S IMMO Magyarország első lépésként a BudaPart Gate-hez hasonló fenntartható létesítményeket integrált portfóliójába, valamint újragondolta az épületeinek megújuló, zöld energiával történő üzemeltetését. A Pódium nemrég megkapta a BREEAM In-Use Asset Performance minősítést „Nagyon jó" szinten, a Blue Cube és River Estates irodaházak pedig már BREEAM minősítéssel rendelkeznek, ahogy – LEED Gold minősítése mellet – a BudaPart Gate is. A vállalat hosszú távú célja, hogy az összes S IMMO irodaépület a lehető legjobban megfeleljen a fenntarthatósági elvárásoknak.

Zöld épület minősítést kapott a Váci úti Blue Cube irodaépület

Finta József rajzaival újulnak meg a City Center belső terei

Legjövedelmezőbb évét zárta az S IMMO AG